Правила за публикуване

Общи условия

Системата за подаване на сигнали на Община Стара Загора има за цел  да повиши гражданската активност за отстраняване на нередности. Чрез улесненото подаване на сигнали за нарушения и връщането на обратна информация към подателя се подобрява и комуникацията с институцията. Поставените проблеми ще се насочват по компетентност за отстраняване.   

Как работи? 

Съдържанието на сигнала ще бъде разгледано и публикувано след като бъдат изпълнени всички задължителни стъпки от страна на подателя. Не се допуска публикуване на некоректно съдържание (като: рекламни материали, нецензурен или обиден изказ, опит за нарушаване на права, включително авторски, тормоз, дискриминация или уронване на престижа на лице или органиация, публикуване на лични данни, снимки на непълнолетни лица, навлизане в личното пространство на трети страни). 

За какви нередности мога да подам сигнал?

Системата дава възможност да се подава информация от неспешен характер:

Опасна сграда / подлез

Неработещо осветление / светофар

Боклук / сметище

Опасна детска площадка

Улична дупка

Повредена / липсваща табела

Неправилно паркиране

Опасни висящи кабели

Паднал електрически стълб

Теч на вода

Наводнена улица/подлез

Замърсяване на въздуха/индустриална миризма

Паднало дърво/билборд

Повреден мост

Повредено или изчезнало озеленяване / сеч

Повреден / изчезнал паметник на културата

Свлачище / пропаднал път

Друго

Как да подам сигнал за нередност?

Сигналите за нередности се изпращат чрез попълване на онлайн форма в няколко стъпки:

 1. Попълнете заглавие

 2. Изберете от падащото меню тип на сигнал

 3. Избор на местоположение – по един от следните начини намерете на картата точно местоположение на картата, използвайте бутона „Вашето местоположение“ или въведете ръчно описание на мястото(например Фонтана в парк 5-ти Октомври). Системата позволява и ръчна промяна на местоположението за максимална точност. Системата използва свободните ресурси на Google maps, при условията и начина за употребата им.

 4. Описание - Може да опишете в свободен текст(до 500 символа) проблема, за който подавате сигнал.

 5. Информация за обратна връзка - Въведе имейл адреса си за контакт и обратна връзка. На посочения имейл ще Ви бъде изпратен линк, чрез който да потвърдите подаването на сигнала.

 6. Снимки – Системата Ви позволява да добавите до 4 снимки(с размер до 2MB) касаещи сигнала.

Какво да направя, ако вече друг потребител е подал сигнал за същата нередност, за която искам да съобщя?

Върху картата са показани всички активни сигнали за нередности, изпратени от потребителите на системата. Ако друг потребител вече е подал сигнал за същата нередност, за която желаете да съобщите, може да се присъедините към сигнала. За целта е необходимо да натиснете бутон „Присъедини се“ в страницата на сигнала, като по този начин ще получавате известия за предприетите действия и промяната на статуса на сигнала и след приключването му ще може да оцените изпълнението и предприетите действия от страна на администрацията.

Как да разбера, че сигналът ми е приет?

След успешно подаване на сигнал чрез онлайн формата, сигналът Ви ще бъде проверен от оператор за некоректно съдържание (като: рекламни материали, нецензурен или обиден изказ, опит за нарушаване на права, включително авторски, тормоз, дискриминация или уронване на престижа на лице или органиация, публикуване на лични данни, снимки на непълнолетни лица, навлизане в личното пространство на трети страни) и ще бъде публикуван в системата.

Поверителност

Платформата запазва поверителността на Вашата информация по време на използването й. Единствено достъпно за потребителите на системата ще бъде името, което сте попълнили във формата за подаване на сигнал.

Платформата запазва поверителността на Вашата лична информация. Данните, които въвеждате се третират както следва:

 • Заглавие на сигнала – информацията е винаги публична, не въвеждайте лична информация тук.

 • Тип на сигнала - информацията е винаги публична

 • Място/адрес - информацията е винаги публична, не въвеждайте лична информация тук.

 • Име – информацията е публична, ако е активна отметката „Публичност“ и е скрита ако отметката е неактивна. Информацията е достъпна единствено за служителите на общината, за да осъществят контакт с Вас при необходимост.

 • Телефон - информацията е скрита от публичната част на портала. Достъпна е единствено за служителите на общината, за да осъществят контакт с Вас при необходимост.

 • Имейл - информацията е скрита от публичната част на портала. Достъпна е единствено за служителите на общината, за да осъществят контакт с Вас при необходимост.

 • Описание - информацията е винаги публична

 • Изображения - информацията е винаги публична